neděle 18. října 2015

Čokoládový dortík s limetkovým krémem


Nápad na tenhle raw dezert jsem dostala při listování kuchařkou Kitchen od Nigelly Lawson. Ne, nedělám si legraci! Na jednom koláči mě zaujal vzhled, na druhém limetková náplň a já si pak vymyslela tenhle báječný malý dortíček s nadýchaným krémem, který chutná opravdu neodolatelně! A protože se moje čtyřletá dcera díky němu poprvé nechala zlákat ochutnat avokádo, a dokonce ho chce jíst znovu, myslím, že se u nás tenhle recept rychle zabydlí:)

Na 2 formy o průměru 10 cm potřebujeme:

Korpus
70g mandlí
6 datlí
1 lžíce raw kakaového prášku
1 lžíce kokosového oleje

Krém
1 avokádo
2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce agávového sirupu

Posypka
5g kešu
1 lžička raw kakaového prášku

Suroviny na korpus rozmixujeme a hmotu namačkáme do formiček vyložených fólií. Odložíme na chvíli na mrazák.
Avokádo rozmixujeme s limetkovou šťávou a agávovým sirupem na krém a uhladíme na korpus.
Navrch posypeme drobečky z kešu rozmixovanými s kakaovým práškem.
Ideálně podáváme ihned, jinak skladujeme v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat