čtvrtek 17. prosince 2015

Kaki košíčky


Hutné čokoládové těsto, lehký sladký vanilkový krém a navrch ještě trochu čokoládové polevy - to vše v jednom malém zdravém dortíčku. Příprava se vším mražením a pak zase rozmrazováním sice pár hodin trvá, ale opravdu se mu věnovat budete jen pár minut, víc nebude potřeba.
Nejvíc jsem nadšená z vanilkového kaki krému, je tak dobrý, že jsem až uvažovala, jestli ho nesníst všechen hned a výrobu košíčků nechat na jindy. Nakonec jsem odolala a udělala jsem dobře - kombinace s čokoládou mu moc sluší!

Na 4 košíčky potřebujeme:

Korpus
1/3 hrnku mandlí
1/3 hrnku sušených datlí
1 lžíce raw kakaa
1 lžíce drcených kakaových bobů
1 lžička vody

Kaki náplň
1 kaki
1/4 lžičky mleté vanilky
2,5 lžíce kokosového oleje

Na ozdobu
1 lžíce raw kakaa
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce rýžového sirupu
kokosové chipsy

Mandle dáme do robotu a rozmixujeme. Přidáme datle a kakao a společně dobře promixujeme. Nakonec přidáme vodu a kakaové boby a opět promixujeme, aby se těsto spojilo. Rozdělíme ho do 4 silikonových muffinových formiček a uhladíme na dno.
Připravíme si náplň: oloupané kaki rozmixujeme s vanilkou a kokosovým olejem na hladký krém, který nalijeme do formiček na korpus. Odložíme ideálně přes noc na mrazák.
Druhý den si nachystáme polevu: rozmícháme kakao s rozpuštěným olejem a sirupem. Košíčky opatrně vyndáme z formiček, navrch nalijeme polevu a ozdobíme pár kokosovými chipsy, Před podáváním dáme na dvě hodiny do lednice - aby náplň povolila, ale neroztekla se.

Žádné komentáře:

Okomentovat