středa 6. ledna 2016

Smažená květáková rýže


Vyzkoušet květákovou rýži jsem se chystala už delší dobu a konečně na ni došlo. A naprosto jsem si ji zamilovala! V této úpravě "po čínsku" chutná fantasticky a kdybych to nevěděla, vůbec by mě nenapadlo, že jím květák! Tohle jídlo prostě musíte ochutnat; můžu vám zaručit, že budete nadšeni jako já!:)

Potřebujeme:

1 menší květák
2 střední mrkve
1 malou červenou papriku
1 hrnek mražené kukuřice
1 hrnek mraženého hrášku
3 jarní cibulky
2 lžíce tamari
2 vejce
čerstvý koriandr na ozdobu (nemusí být)

Květák rozdělíme na růžičky a po menších dávkách je v robotu (food processoru) nasekáme na drobné kousky o velikosti zrnek rýže.
Mrkve a papriku nakrájíme na kostičky, jarní cibulky na kolečka.
Z rozšlehaných vajec upečeme na pánvi omeletu, kterou nakrájíme na kousky a odložíme.
Na olivovém oleji opékáme 2 minuty mrkev, pak přisypeme květák a společně restujeme 10 minut, občas promícháme, aby se zelenina nepřipálila. Přidáme papriku, hrášek a kukuřici a vaříme ještě 3 minuty. Nakonec vsypeme jarní cibulku, za minutu vypneme sporák, přilijeme tamari, přidáme kousky omelety a dobře promícháme. Podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat