úterý 9. února 2016

Domácí mango chutney


Vrcholem mých těhotenských chutí nebyly kyselé okurky, ale octové brambůrky a mango chutney. Octové brambůrky mi po porodu už zase přišly hnusný, ale mango chutney jím pořád. Třeba takový pečený květák nebo cizrnovou omeletu si bez něj nedovedu představit. V knížce Vegan v kondici (B. Brazier) jsem našla recept na domácí "zdravější" mango chutney. Příprava surovin zabere jen pár minut, chvíli ho necháte vařit a máte to nejlepší chutney, jaké jste kdy ochutnali! Slibuju:)

Potřebujeme:
1 zralé mango, oloupané a nakrájené na kostičky
3 datle, nasekané nadrobno
4 lžíce vody
2 lžíce jablečného octa
1 malý stroužek česneku, prolisovaný
1/2 lžíce nastrouhaného zázvoru
1/2 lžíce kokosového oleje
špetka soli a chilli

Všechny suroviny dáme do rendlíku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 25 minut. Před podáváním necháme zchladnout. V lednici vydrží asi týden.

Žádné komentáře:

Okomentovat