neděle 14. února 2016

Jablečný crumble zdravěji


Crumble je zapečené ovoce s drobenkou z mouky, másla a cukru. Já si oblíbila verzi s posypkou z ovesných vloček, kokosového oleje a javorového sirupu, která je nejenže zdravější, ale podle mě i mnohem lépe chutná. Příprava sice nějaký čas zabere, ale občas se vyplatí si počkat, protože to je ta nejvoňavější teplá snídaně, co znám!

Potřebujeme:
700g jablek
1 lžička mleté skořice
100g ovesných vloček
40g kokosového oleje, rozpuštěného
40g javorového sirupu
velká hrst lískových ořechů, nasekaných nahrubo

Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do nádoby na zapékání, posypeme skořicí, podlijeme 3 lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10 minut.
Ovesné vločky smícháme s kokosovým olejem a javorovým sirupem a směsí posypeme pečená jablka. Pak pečeme 20 minut.
Nakonec navrch nasypeme nasekané oříšky a na ještě 10 minut dáme do trouby.

1 komentář:

  1. Drobenku "zdravým" způsobem dělám už roky a je úžasně variabilní - lze kombinovat různé druhy vloček, ale základ tvoří ovesné jemné, někdy přidávám i mleté vlašské/lískové ořechy nebo strouhaný kokos, výtečně chutná také s datlovým sirupem nebo sladem... Směs vždy důkladně promnu rukama, aby se vytvořily hrudky, které po upečení vypadají jako klasická drobenka ;-)

    OdpovědětVymazat