pondělí 19. září 2016

Dýňový koláč


Už dlouho jsem nedělala jáhlový dort, tak jsem si jeden pěkně barevný, podzimní "upekla"..

Na formu o průměru 20 cm potřebujeme:

Korpus
1 a 1/4 hrnku jáhel
2,5 hrnku rostlinného mléka
1 lžíce perníkového koření
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce kokosového oleje

Náplň
3 hrnky dýňového pyré
3 lžíce javorového sirupu
1 vanilkový pudink

Jáhly propláchneme vroucí vodou, dáme do hrnce s rostlinným mlékem, přivedeme k varu a pak vaříme na mírném ohni asi 15 minut, než se tekutina téměř vsákne. Pak do jahel vmícháme koření, javorový sirup a kokosový olej, hrnec přiklopíme pokličkou a necháme asi 20 minut odpočívat.
Formu si vyložíme potravinářskou fólií a na dno a stěny namačkáme jáhly. Odložíme do lednice.
Dýňové pyré dáme do rendlíku, smícháme s javorovým sirupem, ohřejeme, vanilkový pudink si rozmícháme v 150 ml studené vody, přidáme k dýňovému pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak ještě minutu povaříme a nalijeme na korpus. Necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat