pondělí 7. listopadu 2016

Dýňové houstičky s rozmarýnem


Houstičky jsou díky dýňovému pyré pěkně vláčné, po rozmarýnu voňavé a jsou výborné k polévce, s nějakou dobrou pomazánkou i jen tak samotné...

Na 12 kousků potřebujeme:

500g celozrnné špaldové mouky
250ml dýňového pyré
175ml vody
1 sáček (7g) sušeného droždí
8g soli
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu

Ze všech surovin zpracujeme (nejlépe v robotu) těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na 12 kousků, vytvoříme z nich bulky, navrch každé uděláme prstem důlek, strany lehce nařízneme. Dáme na plech a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak je potřeme vodou a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat