neděle 8. ledna 2017

Veggie sweet and sour


Tohle jednoduché, ale výrazné a absolutně uspokojivé jídlo je hotové za 20 minut a dokonce i mlsná dcera se cpala a neustále hlásila, že "Je to fakt dobrý, mámo!":)

Potřebujeme:

1 velkou cibuli, nakrájenou na asi 2 cm kousky
4 stroužky česneku, nasekané nadrobno
2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 červené papriky, nakrájené na kousky
2 mrkve, na kolečka
150g ananasových kousků z konzervy
400ml šťávy z ananasové konzervy
3 lžíce rýžového octa
3 lžíce tamari
1 lžíci (bio)kečupu
2 lžíce kukuřičného škrobu smíchané se 4 lžícemi vody

Na lžíci oleje orestujeme cibuli, přidáme nejdříve česnek a zázvor a necháme rozvonět, a pak i papriku, mrkev a ananas a opékáme, než zelenina změkne. Do pánve přilijeme ananasovou šťávu, rýžový ocet, tamari, kečup, přivedeme k varu, vmícháme škrob smíchaný s vodou a povaříme, než omáčka zhoustne. Podáváme s jasmínovou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat