úterý 6. června 2017

Perníkové muffiny z červené čočky


Tyhle perníkové muffiny jsme poprvé jedli u kamarádky Zuzky a přišly mi jako skvělý způsob, jak do dětí dostat červenou čočku, kterou jinak odmítají. Tady je můj trochu upravený recept.

Na 10 muffinů potřebujeme:

150g loupané červené čočky
2 lžíce lněného semínka
4 lžíce kokosového oleje
4 lžíce datlového sirupu
1 lžíci perníkového koření
1/4 lžičky sody
150g bezlepkové mouky (dávám 100g pohankové a 50g celozrnné rýžové)

Čočku uvaříme do měkka, zcedíme a necháme vychladnout. Lněné semínko umeleme, smícháme se 4 lžícemi vody a necháme asi 10 minut stát.
Všechny suroviny + navíc 4 lžíce vody dáme do robotu a rozmixujeme na hladké těsto. Rozdělíme ho do košíčků a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme 35 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat